Наурыз мейрамы мен Рамазан айының басталуына байланысты Жетісу облысында тамақтан улануды қоса алғанда, ықтимал аурулардың алдын алу үшін санитарлық-эпидемиологиялық шаралар қабылданды. Облыстың санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменті басшысының орынбасары Самат Ахметов осы кезеңдегі сақтық шараларының маңыздылығын атап өтті.
Спикер өз сөзінде мереке күндері «Жастар» саябағы және іс-шаралар өткізілетін Орталық саябақ сияқты адамдар көп жиналатын орындарға ерекше назар аударылатынын атап өтті. Мерекелік өнімдер арнайы жабдықтармен тексеріліп, үлгілер талдау үшін зертханаларға жіберіледі.
Самат Ахметов сонымен қатар, тамақтан уланудың ықтимал белгілері туралы ескертті. Алғашқы белгілер тамақ ішкеннен кейін 2-4 сағаттан кейін пайда болуы мүмкін. Әсіресе үйдегі консервіленген өнімдерге ерекше назар аудару қажет. Өйткені сапасыз консервіленген жағдайда бұл өнімдерде ботулизм қоздырғышы болуы мүмкін.
«Бұл кезең әсіресе балалар, егде жастағы адамдар және асқазан-ішек аурулары бар адамдар үшін қауіпті», — деп қорытындылады Самат Ахметов жағдайдың ауырлығына және гигиеналық ережелерді сақтау және тамақ өнімдерінің сапасын бақылау қажеттілігіне назар аудара отырып.